//Klassen in de Amateur categorie

Klassen in de Amateur categorie

Op 2 februari starten de voorrondes van het DP NK Salsa 2019. Hoog tijd om een lichtje te schijnen op de reglementen.
De grootste groep, naar we verwachten, zijn de amateur dansers. Denk nou niet dat je daar heel goed voor moet zijn, de amateur koppesl worden namelijk in 2 klassen ingedeeld: de Newcomers en de PreChamp.
Zoals de naam al zegt zijn de Newcomers, de Nieuwelingen, de mensen met nog niet zo heel veel danservaring: de mensen die danslessen volgen, en maar niet genoeg van het salsadansen kunnen krijgen.
De PreChamp zijn de dansers die fanatiek trainen om beter te worden, waarschijnlijk les nemen bij meerdere trainers en op congressen, kortom de dansers met grote ambities.
Als je je inschrijft voor een voorronde op salsakampioenschap.nl en je bent amateur danser, schrijf je je in eerste instantie in voor Prechamp (naar keuze in On1, On2 of Cubaans).
Tijdens de voorronde wordt door de deskundige jury een onderscheid gemaakt tussen de 2 groepen in een ‘general look’ waarin alle paren dansen. Deze Prechamp en Newcomer groep strijden dan apart verder voor het Nederlands Kampioenschap in elk van deze 2 klassen.
Dus…. twijfel niet langer en schrijf je in voor een voorronde in Alkmaar, Rosmalen, Heerenveen, Delft of Emmen!